17-18 квітня 2021 року у Черкасах XVІІI Чемпіонат України з фунакоші шотокан карате (FSКА) серед дорослих, юніорів, кадетів, юнаків та дітей

 

23-25 квітня 2021 року в спортивному комплексі «Манеж» у Черкасах відбувся XVIII чемпіонат України з Фунакоші Шотокан Карате серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих.

В змаганнях взяли участь 290 учасників різного віку з 10 областей України.

Перед чемпіонатом головний інструктор, сенсей Анатолій Науменко 7 ДАН, разом із головним суддею змагань Сергієм Цаподоєм 5 ДАН провели практичний семінар для суддів, які обслуговували змагання. На семінарі були відпрацьовані критерії суддівства ката,куміте та фукуго.

Учасники надали високу оцінку з організації та суддівства чемпіонату України, який щорічно проводиться в центрі України, в історичному, козацькому місті Черкаси.

По закінченню змагань була сформована збірна команда України для участі в чемпіонаті світу, який планується в жовтні цього року, в Італії.

Для формування остаточної кількості учасників збірної заплановано проведення літнього навчально-тренувального збору з 18 по 28 липня 2021 року на базі спортивно-оздоровчого табору «Дахновська Січ».

Хотілось би відмітити кращих учасників та команд чемпіонату:

Краща спортсменка серед юніорів, молоді та дорослих – Федій Яна (тренер Антон Ємельянов)

Кращий спортсмен серед юніорів, молоді та дорослих– Ісмаілов Денис (тренер Євгеній Бондарєв)

Кращий тренер – Антон Ємельянов

Кращий суддя – Юрій Здоренко

1 — місце Дніпропетровська область (керівник Валерій Лагутенко)

2 — місце м. Київ (керівник Олександр Науменко)

3 — місце Черкаська область (керівник Анатолій Науменко)

У Черкасах завершився XVIII чемпіонат України з фунакоші шотокан карате – перший етап формування національної збірної команди для участі в чемпіонаті світу, який відбудеться в жовтні в Італії. Незважаючи на карантинні проблеми в тренувальному процесі сумські збірники підтвердили серйозність своїх планів на чемпіонат світу. Підсумком виступу команди області стали 6 «золотих», 7 «срібних» і 5 «бронзових» медалей. Дві сумські команди зустрілися у фіналі командного куміте серед юніорів 15-17 років. Переможцями дербі стали Костянтин Пузь, Станіслав Чалий і Сергій Івченко, «срібло» завоювали Теодор Климов, Іван Троценко та Єгор Давидов. «Золоті» медалі серед дівчат 11-12 років завоювала сумська команда в складі Емілія Руденко, Вероніка Ясинська і Вікторія Мохова. Чемпіонами України серед молоді в індивідуальних видах стали: Анастасія Даміко (ката, дівчата 15-17 років), Емілія Руденко (куміте, дівчата 11-12 років), Іван Мурашковський (куміте, хлопці 11-12 років) і Теодор Клімов (куміте, юніори 15-17 років). «Срібні» медалі на рахунку Вероніки Ясинської (ката і куміте, дівчата 11-12 років), Руслана Артемова (куміте, діти 7-8 років), Івана Мурашковського (ката, юнаки 11-12 років), Сергія Івченка (ката, юніори 15- 17 років) і Дмитра Манька (куміте, діти 7-8 років). Бронзу вибороли Емілія Руденко (ката і куміте, дівчата 11-12 років), Костянтин Пузь (ката, юніори 15-17 років) і Іван Мурашковський (куміте, хлопці 11-12 років) У дорослих категоріях 18-40 років друге місце в куміте у Андрія Ковальова та третє місце в ката завоювала Анастасія Даміко. Всі медалісти - учені тренерів Анатолія Лозового та Віталія Гутенка, вихованці КДЮСШ «Авангард» і сумського клубу «Терра».

24-25 апреля в г.Черкасы проходил 18 чемпионат Украины Фунакоши Шотокан Карате.
Около 300 участников из 10 областей принимали участие, несмотря на пандемию и сложность для возможности подготовки и участия в соревнованиях. Команда Киева заняла 2 место и свой вклад внесли спортсмены Центра ФОРМА! 

Результат Пять участников:
9 золотых, 4 серебреных медалей!
1 место Командное КАТА 13-14 лет Микс: Пархоменко Анастасия, Мороз Александр, Соснов Алексей;
1 место Командное КАТА старшие юноши: Потопаев Матвей, Мороз Александр, Соснов Алексей;
1 место КУМИТЭ 13-14 лет, 2 место Ката 15-16 лет, 2 место ФУКУ-ГО - Пархоменко Анастасия;
2 место Командное КУМИТЭ, в составе команды со спортсменами СК Школа Мужество - Мороз Александр;
1 место Командное КУМИТЭ 18 + лет в составе команды со спортсменами СК Якара - Дударенко Владислав;
2 место КАТА 15-16 лет, 1 место ФУКУ-ГО - Дударенко Владислав.