2 квітня 13:00 - Успіх української збірної з карате на чемпіонаті Європи

Організатор: Українська федерація карате.

Учасники: Сергій Левчук – президент Української федерації карате; Дмитро Лазуткін – ведучий «XSport»; спортсмени: Аніта Серьогіна, Анжеліка Терлюга, Діана Шостак, Галина Мельник.

Довідково. Українська жіноча збірна завоювала золоту медаль на чемпіонаті Європи з карате, який пройшов в Гвадалахарі (Іспанія) 28-31 березня, перемігши у фіналі збірну Туреччини. За команду виступали: Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна, Галина Мельник, Діана Шостак. Також каратисти Аніта Серьогіна та Станіслав Горуна здобули дві бронзові медалі.

У загальному заліку збірна України посіла п’яте місце та здобула шість ліцензій на Європейські ігри в Мінську.

Підсумкові матеріали:

Сергій Левчук: Стратегія підготовки українських каратистів дає хороші результати

"Золото" жіночої команди та дві "бронзи" в особистих змаганнях - такий доробок представників українського карате на татамі Palacio Multiusos іспанського міста Гвадалахара, де минулого вікенду проходили вирішальні поєдинки чемпіонату Європи.

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук зазначив, що стартегія підготовки нашої команди до найважливіших змагань дає хороші результати, передає кореспондент агентства.

"Цей успіх - результат щоденної копіткої праці спортсменів, тренерів, медичного персоналу менеджерів. Я дуже радий, що наша стратегія підготовки до найважливіших міжнародних стартів (чемпіонатів Європи, світу і незабаром - Олімпіади) дає хороші результати. Наша команда показує досить непогану стабільність протягом останніх чемпіонатів Європи. Цього разу ми маємо "золото" і, в першу чергу завдяки виступам дівчат, входимо до топ-5 команд континенту. Хлопці теж прагнуть не відставати. Словом, можемо сміливо казати, що в карате Україна є великою спортивною державою ", - сказав Левчук.

Учасниця Євро-2019, дворазова чемпіонка континенту Анжеліка Терлюга розповіла про хід боротьби у Гвадалахарі. "Ми зробили все від нас залежне і навіть більше, - підкреслила спортсменка. - Дуже рада, що повторили наш успіх 2017 року. Тоді ми теж здобули "золото", зустрівшись у фіналі з турчанками, причому я змагалася на татамі з тією ж суперницею. Важкий був бій, рівний, але врешті-решт мені вдалося реалізувати свою перевагу. Разом з тим, маю претензії до самої себе, оскільки не зуміла здобути медаль в індивідуадьних змаганнях. Хоча лідерство в європейському рейтингу мені зберегти вдалося".

Найдосвідченіша каратистка в українській команді Аніта Серьогіна, яка здобула в Іспанії "бронзу", подякувала УФК за створення чудових умов для українських "збірників".

"Раніше, коли ми лише починали виступати, було достатньо проблем з виїздами на міжнародні старти. Хочеться подякувати Українській федерації карате за вирішення фінансових питань. Тепер ми маємо щасливу можливість під час змагань не думати про побутові фактори, а лише про те, як найкраще провести бої на татамі. Стосовно чемпіонату скажу, що від нього залишилися позитивні емоції. Мені, зокрема, вдалося знову здобути медаль, на яку чекала півроку", - заявила Аніта.

о речі, Саме Серьогіна стала першою представницею українського карате, яка ще 2012 року здобула першу українську медаль на дорослому татамі.

Нагадаємо, що на Євро-2019 "золото" збірна України виграла у такому складі: Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна, Галина Мельник и Діана Шостак.

В індивідуальних змаганнях, окрім "бронзи" Аніти Серьогіної (вагова категорія до 61 кг), медаль такого ж гатунку має й наш Станіслав Горуна (до 75 кг). Крім того, збірна України здобула шість ліцензій на Європейські ігри в Мінську.

Відео з прес-конференції: